Vroeg begonnen

Toen ik vier jaar oud was, ben ik begonnen met tekenen. De tekeningen gingen over gebieden in zuid Amerika (het Amazone gebied). Surrealistische schetsen (meestal landschappen), veranderden in werken bestaand uit gemengde technieken rond mijn dertiende jaar. Mijn moeder zei altijd dat ik als klein jongetje al uren in stilte kon doorwerken aan een tekening. Door het velen reizen met mijn ouders in mijn jeugd, kreeg ik inspiratie om allerlei landschappen te gaan schilderen. Na mijn 21 e jaar ben ik gaan reizen buiten Europa. Deze reizen waren meestal naar landen in de tropen. Dit leidde er toe dat ik veel tropische landschappen ben gaan schilderen. Zonsondergangen waren de meest voorkomende thema’s die mij het meest inspireerden. In totaal heb ik 28 jaar geëxposeerd door heel Nederland. Rond mijn dertigste is mijn stijl (gemengde technieken) langzaam veranderd in realistische landschappen. Ook ben ik me gaan toespitsen op het schilderen van portretten en dierenportretten.

Mijn afkomst

Ik ben in Nederland geboren en getogen. Half Nederlands/half Surinaams. Suriname was ook 1 van de landen die ik wilde zien en ik verbleef er op mijn 26e jaar drie maanden lang. Het was zo’n schitterende reis dat ik besloot nog meer landen te gaan bekijken, die op de dezelfde breedtelijn liggen met een tropische vegetatie. Inmiddels heb ik dertig landen in tot totaal bezocht, waarvan 15 in Europa. Veel van die landen heb ik vaker dan 1 maal bezocht, bijvoorbeeld in Indonesië en Thailand ben ik vijf keer geweest. In Duitsland ben ik vaker dan vijftig keer geweest en België ruim over de dertig keer. Mijn favoriete land is uiteindelijk Indonesië geworden. Ik ben een natuurmens. De landschappen waren erg afwisselend. Nergens waren er landschappen zo ver uiteenlopend en inspirerend dan daar. Gebieden waar ik ook veel affiniteit mee had, waren de zuid Amerikaanse landen rondom de evenaar. Denk bijvoorbeeld aan het noordelijke deel van het Andesgebergte en het Amazonegebied. Drie maanden naar tropisch Afrika, hoort ook bij de meest fascinerende ervaringen die me bij zijn gebleven. Bijna overal waar ik kwam heb ik gefilmd en gefotografeerd. Ook zijn er veel landschappen die ik heb geschilderd. Andere kwaliteiten dan schilderen die ik heb zijn kennis van geografie/topografie, muziek maken en sport.
Ik heb aan wielrennen gedaan (3 jaar in Apeldoorn en 4 jaar in zuid Limburg), 8 jaar tafeltennis gedaan, waarvan 5 jaar competitie) en 18 jaar vechtsport (8 jaar Judo, 6 jaar Jiujitsu, 8 jaar taekwondo waarvan 3 jaar competitie en bijna vier en halfjaar Muay Thai boxing).